Nicole06
Postcrossing

Postcrossing: Nicole

Elke maandag zal ik jullie een kijkje laten nemen in de kaartencollectie van een postcrosser. Nicole mag vandaag aftrappen. Ik leerde Nicole kennen via de comments en kwam erachter dat zij ook actief postcrosser is. Sinds kort, maar dat mag de pret niet drukken. Ze heeft een aantal hele mooie kaarten gekregen, die ze vandaag met jullie gaat delen. Ik stelde een aantal vragen.

Waarom en wanneer ben je met postcrossing begonnen?
Ik doe nu sinds 4 maanden aan postcrossing, dus ik ben nog een “groentje”. Ik ben begonnen omdat ik het erg leuk vind om ouderwets post op de mat te ontvangen. Eerst deed mijn moeder het, toen ben ik ook begonnen en uiteindelijk kon mijn zusje het ook niet meer weerstaan. We ontvangen dus bijna elke dag wel een kaartje!

Hoeveel kaarten heb je nu verzonden en ontvangen?
Ik heb 33 kaarten verstuurd en 32 ontvangen. Als ik adressen aanvraag, vraag ik altijd het maximum aan. Ik wacht dus meestal eerst totdat alle kaarten zijn aangekomen, dan vraag ik weer alle nieuwe adressen aan. Zo is de kans groter dat je naar een apart land moet sturen, en niet een standaard land zoals Duitsland of Rusland.

Uit welk land krijg je het liefst kaartjes en waarom?
Ik vind het het leukste om een kaartje te krijgen uit een land waaruit nog niet zoveel kaartjes gestuurd zijn. Zo heb ik er een uit Trinidad en Tobago gekregen, daar waren nog maar 900 kaartjes vandaan gestuurd. Dat is dus extra speciaal. Ook vind ik het leuk om kaartjes uit Amerika en het liefste uit New York te ontvangen, omdat ik van de taal houdt, en vooral New York echt ge-wel-dig vind!

Wat voor kaarten stuur je meestal en waar haal je die vandaan?
Ik kijk altijd naar het profiel van degene naar wie ik een kaartje stuur, en ik vind het leuk om een kaartje te sturen die ook echt bij die persoon past. Zo had ik pas iemand die van honden hield, en dus heb ik die een kaart met een hond gestuurd. Ik kreeg ook een erg leuke reactie terug! Voor de rest stuur ik kaartjes van de Veluwe waar ik woon, van andere dieren en ik heb ook een hele verzameling kaartjes van Kinderpostzegels.

Wat schrijf je zoal op de achterkant van de kaartjes die je verstuurt?
Ik schrijf de kaartjes altijd helemaal vol! Soms heb ik ook een dubbele kaart die je kunt openvouwen, ook hier schrijf ik beide kantjes van vol. Ik vertel vaak wat over mezelf, over het weer op het moment of iets wat me opviel op hun profiel.

Wat voor kaartjes vind je leuk om te krijgen?
Vintage kaarten vind ik erg leuk, ik kreeg pas een kaart uit Amerika die uit de jaren ’60 kwam. Erg leuk! En natuurlijk de standaard kaartjes die de omgeving laten zien van het land vind ik mooi.

Welke kaart uit jouw collectie vind jij het mooist, waarom en wat is het verhaal erachter?
Ik had eens een kaart gestuurd naar een vrouw in Amerika wie ik vertelde dat ik erg van New York hield. Nu was ze net op weg naar New York, en ze vond mijn kaart zo leuk dat ze graag wat terug wilde sturen. In New York heeft ze speciaal voor mij een kaart gekocht. Die had ze helemaal ingepakt met bubbeltjesplastic en in een stevige enveloppe gestopt zodat ze zeker wist dat de kaart heel aan zou komen. Dat vond ik echt heel lief!

Hoe bewaar jij jouw kaarten en waarom doe je het zo?
Ik heb een waslijn op mijn kamer hangen waaraan 20 kaarten passen. De rest plak ik op mijn kast, en ik wacht wel totdat die vol is. (Dat duurt nog wel even…) Ik vind het leuker om ze op te hangen dan ze in een album te plakken, zo zie je ze elke dag en kun je er even naar kijken.

Heb je ook slechte ervaringen met postcrossing?
Het valt mee. Ik heb 2 kaarten die expired zijn, naar Amerika en Taiwan. Deze mensen hebben ook al langer dan een maand niet op hun profiel gekeken. Het zou dus best kunnen dat ze zijn aangekomen, maar gewoon nooit geregistreerd zijn. Ook vind ik het jammer als iemand alleen maar “Happy Postcrossing” op de kaart schrijft, ik houd van volgeschreven kaarten!

Waarom zou je postcrossing aan iedereen aanraden?
Omdat het leuk is om een echte kaart te krijgen die je vast kunt houden, op kunt hangen of in kunt plakken. Het is elke keer weer een verrassing uit welk land je nu weer een kaart krijgt, en bij mij tovert het elke keer weer een glimlach op m’n gezicht!

Lijkt het jou ook leuk om iets te vertellen over jouw collectie, maar heb je nog niet gereageerd? Ik vind het hartstikke leuk om nog meer kaartencollecties te kunnen laten zien! Opgeven kan via: jenniferelbert@live.nl en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • avatar
  Reply Lauradenkt maart 5, 2012 at 10:09 am

  Leuk idee dit :) Staat ook leuk, zo’n slinger van kaarten!

 • avatar
  Reply Yara maart 5, 2012 at 10:19 am

  Wat een leuk idee zeg! Ik zit er ook al enige tijd over te twijfelen of ik het ga doen, maar ik ben nu om. Hup, aanmelden haha.

 • avatar
  Reply Laura maart 5, 2012 at 10:34 am

  Wat leuk!
  Ik doe ook aan postcrossing maar ben op dit moment niet zo actief, moet ik maar weer eens worden! Dan zou ik ook wel een keer mee willen doen met de rubriek! :)

 • avatar
  Reply Jildou maart 5, 2012 at 10:37 am

  Wat leuk!
  Ik doeo ook aan postcrossing, maar zover ben ik nog niet :P

 • avatar
  Reply tineke maart 5, 2012 at 11:08 am

  Dat is een mooie collectie! :) Zelf wil ik ook altijd beginnen met postcrossing, maar op een of andere manier doe ik het toch nooit :’) Misschien toch eens de stap wagen ;)

 • avatar
  Reply marlou maart 5, 2012 at 11:20 am

  dit is gewoon nog leuker geworden dan ik dacht, echt heel leuk! ziet er mooi uit zo’n kaartjesslinger :), en die ijsjeskaart (!!!!!). ik moet ook lachen om de Tripledecker, ha, en het verhaal achter dat kaartje uit New York is leuk, zeg.

  van mij mag deze rubriek elke dag wel komen! ;)
  (ik stuur mijn antwoorden eind deze week naar je op! sorry dat het wat laat is, maar verhuizen & alles uitpakken / opruimen duurde toch wat langer dan verwacht… maar het komt, het komt!)

  • avatar
   Reply Jennifer maart 5, 2012 at 11:53 am

   Komt goed meid, geen haast! ;)

 • avatar
  Reply Karlijn maart 5, 2012 at 12:20 pm

  Voor een paar maanden heb je best veel kaarten! Wat leuk, om ze aan een slinger te hangen :)

 • avatar
  Reply Marahschrijft maart 5, 2012 at 1:51 pm

  Gaaf! Ik doe het al twee jaar fanatiek inmiddels en heb al over de 200 kaarten in een map zitten. Eerst had ik ze ook opgehangen, maar zodra het er wat meer worden, is dat toch wel erg lastig!

  Wilde postcrossing ook gaan meenemen in mijn blog, maar door de verhuizing is het er een beetje bij ingeschoten. Misschien ga ik het toch maar doen haha :D leuk gezicht al die kaartjes.

  Oja, en als je nog iemand nodig hebt voor je rubriek…. ;-)

 • avatar
  Reply emily maart 5, 2012 at 1:52 pm

  Wederom erg leuk! :)

 • avatar
  Reply Debby maart 5, 2012 at 2:45 pm

  Geweldig! Misschien moet ik me toch ook maar aanmelden. Maar waar láát je al die kaarten toch haha. Enneh, schrijft iedereen standaard in het Engels?

  • avatar
   Reply Jennifer maart 5, 2012 at 3:05 pm

   Nee! Ik heb van de week toevallig een kaart gekregen in het Frans! Ik heb ook aangegeven in mijn “profiel” welke talen ik spreek. Ik heb er zelfs bijgezet dat ik Spaans studeer en ik het super leuk vind om kaarten in het Spaans te krijgen. Heb nu een tweetal kaarten uit Spanje, en allebei in het Spaans! Dat is gewoon ook echt super leuk. En als ik naar Spanje een kaart stuur, schrijf ik ook in het Spaans – daar krijg ik dan weer een compliment voor en dat is ook altijd heel leuk!

 • avatar
  Reply Nicole maart 5, 2012 at 3:30 pm

  Haha, wat leuk om dit zo terug te lezen! Ik vind het resultaat erg leuk geworden, en ben benieuwd naar de verdere verhalen van andere postcrossers! Succes ermee ;)
  liefs

 • avatar
  Reply Milou maart 5, 2012 at 4:51 pm

  Ohh dit is echt heel erg leuk zeg! Ik had er wel eens iets over gehoord maar dit ziet er zo vet uit om al die kaarten bij elkaar te zien! :-)

 • avatar
  Reply Anneke maart 5, 2012 at 6:01 pm

  Ik ben er pas mee begonnen. Ik heb drie kaarten verzonden en heb vorige week mijn eerste (uit Amerika) ontvangen. :-)

 • avatar
  Reply Linda maart 5, 2012 at 6:44 pm

  Wat leuk dat je post van Nicole hebt gekregen. Ik heb ook wel eens post van haar gekregen, maar niet via postcrossing. Ik denk dat ik me nu toch echt maar eens ga aanmelden, want ik vind het zo leuk! :)

 • avatar
  Reply Leonie maart 5, 2012 at 7:06 pm

  Wat een leuk interview! Ik heb wel vaker over postcrossing gelezen maar me er nog nooit in verdiept, nu begint het toch wel te kriebelen ;)

 • avatar
  Reply Stéphanie maart 5, 2012 at 7:46 pm

  Leuke serie gaat dit worden denk ik. Dat hele postcrossing lijkt mij echt heel tof, maar ik heb het geld er niet voor over..

 • avatar
  Reply Jessica maart 5, 2012 at 9:30 pm

  Wat een leuke rubriek!
  Heel tof!!!

 • Leave a Reply