hairs
Review

Hello, my name is: Goudlokje

Review: Kruidvat Permanente Crème Haarkleuring

Gisteren heb ik mijn lange blonde lokken weer in de verf gezet. Dat was wel weer even tijd, want ik had weer een beetje uitgroei. Ook was ik wel weer aan een ander kleurtje toe. Ik wilde het toch weer iets donkerder dan nu. Normaal neem ik altijd kleur 11.0 (ultra licht blond), maar dit keer nam ik kleur 10.3 (licht goud blond). Het verschil qua kleur lijkt groter op de pakjes dan de nummers doen vermoeden en ondanks dat nam ik hem toch mee voor dat minieme verschil. Benieuwd hoe de kleur is geworden? Kijk met me mee!

In een verpakking zit het volgende: ontwikkelcrème, crèmekleuring, conditioner en een paar plastic handschoenen. En niet te vergeten, de gebruiksaanwijzing. Bij elektrische apparaten mag je wat mij betreft zelf lekker aan het klooien gaan, maar met haarverf is het wel heel belangrijk dat je weet hoe je te werk moet gaan en wat je moet doen in geval van ongelukjes. Ook is het belangrijk dat je die handschoenen gewoon gebruikt. Je gaat het niet grappig vinden als de haarverf in de huid van je handen is getrokken!

Omdat ik veel en lang haar heb is een pakje niet genoeg. Ik kocht er twee. Bij de kassa kwam ik erachter dat er een actie is, namelijk twee pakjes voor €6,99! Hartstikke leuk, dan kun je je haar nog eens verven. Bij de kapper ben ik bijna tien keer zoveel kwijt!

Dus, als je begint pak je eerst beide doosjes uit. Wat ook ontzettend belangrijk is, is dat je de kleurnummers op de tubes met crèmekleuring checkt. Een ongelukje zit in een klein hoekje, ook in de fabriek. Het kan zomaar voorkomen dat er een verkeerde tube in het pakje zit en als je er achter komt dat het rode kleuring was als de verf al in je haar zit is dat ook de schrik van je leven.

Wat je ook nodig zou kunnen hebben zijn een kookwekkertje, wattenschijfjes, een oude handdoek en een oud t-shirt. Ik vergeet wel eens het tijdstip waarop ik de verf erin had gedaan en moest toen op de gok maar bedenken of het er al een half uur in zat of niet. Een kookwekker is dan een heel handig geheugensteuntje. Wattenschijfjes gebruik je om haarverf die op je gezicht komt weg te halen om irritaties of verkleuringen te voorkomen. Een oude handdoek en een oud t-shirt spreken voor zich.

Je haren even goed doorborstelen is belangrijk. Zo kun je de haarverf goed gelijkmatig verdelen. Wanneer je klitten hebt kan het zomaar voorkomen dat er bepaalde stukjes geen haarverf zien. Je wilt geen vlekken!

Shake it!

Handschoentjes aan. Charming!

En kliederen maar! Hier zie je dat mijn uitgroei al mooi is gaan kleuren. Omdat ik zoveel haar heb duurt het nog best even voordat alle verf er in zit, vandaar dat de uitgroei al eerder verkleurd is dan dat ik alles erin heb zitten.

Eindresultaat! Het is weer erg mooi blond geworden. Eigenlijk blonder dan op de verpakking, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat ik al van heel licht blond kom. Ik ben tevreden over het resultaat, maar dat ben ik eigenlijk altijd over de verf van het kruidvat huismerk. Ik heb een keer de John Frieda Foam verf gehad, maar dat vind ik echt hele slechte kleuring, dus ik ben weer overgestapt naar het doodsimpele huismerk.

Voor een pakje betaal je normaal €5,25. Dat is een erg vriendelijk prijsje! Deze week had ik dus twee pakjes voor €6,99!

Pluspunten:
– Erg gemakkelijk in gebruik, ik doe het tegenwoordig zelf.
– De verfsubstantie is goed. Niet te dik, niet te dun.
– Kleuring is er in ontzettend veel kleuren, voor ieder wat wils!
– De prijs is €5,25 per pakje, cheapass!
– Goede, duidelijke gebruiksaanwijzing.
– In een pakje zit alles wat je nodig hebt.

Minpunten:
– De verf stinkt ontzettend! Bij het uitspoelen kun je last krijgen van traanogen.
– Ondanks dat op de achterkant wordt aangegeven welke kleur het ongeveer wordt, is het bij mij toch lichter dan verwacht uitgevallen, hoewel ik daar geen probleem van wil maken.

Verf jij je haar wel eens? Doe je dat zelf of bij de kapper? Is dit iets voor jou of gebruik je andere haarverf?

Let op: voordat je je haar gaat verven, vraag eerst even toestemming aan je ouders als je nog geen 18 bent!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • avatar
  Reply Nina januari 26, 2012 at 10:23 am

  Hey gek, ik denk dat we in België die kleuring van het huismerk niet hebben bij Kruidvat!

 • avatar
  Reply Osina januari 26, 2012 at 10:24 am

  Het ziet er goed uit! Ik heb zwart haar en ik verf mijn haar nooit, maar als ik het zou doen.. dan zou ik het donkerbruin verven, denk ik.

 • avatar
  Reply Jessica januari 26, 2012 at 10:31 am

  Heel mooi resultaat! En dat voor zo’n budgetproduct.

 • avatar
  Reply xx_Patries_xx januari 26, 2012 at 11:34 am

  mooi weer hoor, ik heb het nu voor de eerste keer bij de kapper laten doen!

 • avatar
  Reply Sanne januari 26, 2012 at 11:39 am

  Dat klinkt goed :) Ik gebruik altijd John Frieda en ik ben er juist heel erg tevreden over. Ik gebruik overigens donker bruin, misschien dat die kleur beter werkt dan blond.

 • avatar
  Reply Debby januari 26, 2012 at 4:31 pm

  Ik heb het juist andersom. Huismerk pakt bij mij niet goed, John Frieda wel! Maar hoe licht het uitpakt heeft toch ook te maken met hoe licht je haar al is als je het verft? Ik verf het af en toe wel, maar meestal zie je niet heel veel verschil. Donker op donker :P

 • avatar
  Reply Angel januari 26, 2012 at 6:06 pm

  Wat een handig artikel! Ik ga mijn haar zondag voor het eerst verven, ik ben zó bang hé, haha. Weet nog niet welke kleur, wil wel in de bruine kleurencirkel blijven zeg maar. Misschien schaf ik wel Kruidvat verf aan :)

 • avatar
  Reply Lauradenkt januari 27, 2012 at 8:38 am

  Ziet er mooi uit :) Ik durf het niet aan om het zelf te doen, dus ik laat het de kapper doen (maar dat kost uiteraard wel meer).

 • avatar
  Reply Sylvia januari 27, 2012 at 9:55 am

  Ik zweer bij het Kruidvat huismerk! Ik ben nog nergens verf tegenkomen dat er zo lang in blijft zitten en de prijs is inderdaad prima te doen :)

 • avatar
  Reply MARLIES januari 27, 2012 at 4:16 pm

  Ik gebruik ook vaak gewoon Kruidvat-huismerk, maar heb laatst inderdaad John Frieda gebruikt, viel me toch wat tegen, maar werkt wel heerlijk met dat foam. Jouw haar is mooi geworden hoor, lekker blond! ;)

 • avatar
  Reply Dorien januari 27, 2012 at 6:38 pm

  Ik heb mijn haar vorig jaar voor de eerste keer geverfd, ben nu ongeveer terug naar mijn oude kleur (uitgroei valt helemaal niet zo erg op) maar ik krijg toch weer zin om het vaak te verven! Ik denk dat ik de volgende keer ook eens het merk van Kruidvat ga proberen ;) vind het bij jou trouwens heel erg leuk geworden ;) !

 • avatar
  Reply Mandy januari 27, 2012 at 11:31 pm

  Die gebruik ik ook altijd. Prima verf. Maar hij stinkt wel inderdaad!

 • avatar
  Reply Olga januari 16, 2013 at 11:20 pm

  Vraagje…laat je eerst je uitgroei inwerken en de laatste 10 het hele haar, of huppakee alles in 1 keer erin en 30 min wachten?
  Ben benieuwd.

  • avatar
   Reply Jennifer januari 17, 2013 at 1:01 pm

   Huppakee alles in 1 keer. Ik begin wel bij de uitgroei.

 • avatar
  Reply ANoniem juni 1, 2014 at 2:45 pm

  De verf is supergoed ik had een pakje gekocht van 3,50 en mijn haar is zwart en door de verf nu bruin!
  Supergoed product

 • avatar
  Reply Diary Week 33/2016: toerist in groningen - Jennifer Elbert * augustus 22, 2016 at 6:02 am

  […] even bij. Ik heb dit keer een andere verf meegenomen dan anders. Normaal gebruik ik de verf van Kruidvat huismerk en dit keer heb ik een pakje in dezelfde kleur van Action geprobeerd. Op de foto is het gelukkig […]

 • Leave a Reply